Hammarhajar!

Jag har nu uppdaterat alla hammarhajarter på hemsidan förutom gilberts hammarhaj. Det finns dessutom en sida som handlar om hammarhajarnas "hammare" eller cefalofol som det annars kallas.

Cefalofolen har flera uppgifter. Dels förbättrar den hammarhajarnas sinnen som syn och lukt men den är också fördelaktigt när det kommer till simförmågan eftersom den ökar flexibliteten genom avlasta bröstfenorna som bärarare av framkroppen. Bröstfenorna kan istället användas mer i styrning av framkroppen. Detta innebär att hammarhajar kan göra snäva svängar och simma cirkulärt i små cirklar i jakt på nergrävda bytesdjur.

Fler uppdateringar är på gång och sker löpande. Om du är intresserad av hajar eller söker informatiom om hajar bör du ta dig en titt på hemsidan under vinjetten hajbiologi. Där länkar jag vidare till alla ämnen om hajar och alla arter av hajar.

Du kan läsa mer om hammarhajar här.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln