Dödligt vithajangrepp vid Byron Bay, Australien

Byron Bay, Australien, NSW.
En man i 50-årsåldern hittades flyttande död vid Byron Bay i morse på Clerkson Beach. Han drogs upp på land av lokala turister. Hajen var i närheten och mycket blod fanns i vattnet. Denna badstrand är en av de populära i New South Wales, Australien.

En vithaj hade bitit av ena benet. Om låret amputeras dör man av cirkulationsvikt inom 3 minuter vilket troligen var fallet. Vithajen sågs i området av helikopter och uppskattades till 4 meter.

Byron Beach och badstränder i närheten stängs under de kommande 24 timmarna medan man håller utkik efter vithajen. Vithajar siktas sällan vid området. Vithajen ska inte dödas av myndigheterna men drivas ut till havs om det är möjligt.

DN skriver en bra nyanserad notis om detta. Bra jobbat!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln