Brittisk press ser vithajar överallt!

En fiskare i England har ni filmat videon ovanför utanför Cornwall. Den brittiska pressen är övertygad om att det är en vithaj som vanligt. Stor rubriker går i pressen om att en vithaj nu har filmats enligt ovan.

Det är som vanligt inte en vithaj utan en brugd. Om det är någon haj de ser är det mest största sannolikhet brugd. En vithaj har aldrig setts med bekräftade bevis. Däremot har håbrand eller sillhaj setts vid Cornwall och tycks utgöra en hotspot för arten. Även makrillhaj kan förekomma i området. Blåhaj är vanligt förekommande.

Ovan ser vi en juvenil brugd Cetorhinus maximus som simmar långsamt. Den har ett långt rostrum och rundad ryggfena. En längre övre stjärtfenslob. Mörkbrun färg. Ingen vit undersida är tydligt vilket det skulle vara hos vithaj. Allt tyder med andra ord på att det är en juvenil brugd.

Jag har sett många vithajar och hur de simmar och ser ut. Jag har också snorklat med brugd. Det är en brugd. Som vanligt ser brittisk press vithaj överallt. Det säljer löpsedlar. End of story.
Brugden är vanlig utanför Cornwall och misstas i media för att vara vithaj.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln