Snart dags för släpp av boken "Vithajen Carcharodon carcharias"

Boken utkommer i slutet av oktober. Boken utkommer i slutet av oktober.
Efter snart 3 års arbete med en monografi om vithajen börjar den bli klar. Det är dock en bok som jag haft känslan av att den aldrig kommer bli klar. Jag vill liksom inte släppa ämnet. Till och börja med inledde jag skrivandet för att fördjupa mig själv om vithajen ytterligare.

Fördjupande frågor gestaltades i exempelvis, hur ser vithajens hjärna ut? Vad vet vi om vithajens hjärta? Vad vet vi om vithajens evolution? Vad vet vi om hur vithajen angriper människor? Hur blev vithajen fridlyst och vilka naturliga fienden förekommer för vithajen? Vilken effekt hade filmen HAJEN på vithajen som art? Frågorna var många. Jag förstod att monografin om vithajen skulle bli ett evighetsprojekt.

Det är sant att boken troligen kommer behöva uppdateras, struktureras om och korrigeras men den är fortfarande närmare 700 sidor fylld med fakta om vithajen. Boken är även fylld med ämnen som varit eller är pågående vilket ökat dynamiken i mitt arbete. Ett kapitel handlar t.ex. om den kontroversiella märkningen av vithaj genom SPOT-sändare. För att bilda mig en uppfattning om hur vithajen blev fridlyst fick jag jobba lite som en journalist i Sydafrika och intervjua personer som varit med från början. Det har varit en intressant resa!

I slutet av oktober släpper jag boken i en första upplaga och tryckning på eget förlag Caracal Publishing. Hur det blir sen får vi se men det lär bli framtida upplagor.

Du kan förhandsbeställa boken på Ginza, Adlibris, Bokus,CDON, Amazon.se och andra bokhandlare och givetvis kommer den att finnas på biblioteken. Den kommer också finnas hos fysiska bokhandlare som saknar internetbutik.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln