Nytt misstänkt angrepp av vithaj i Western Australia

En 23-årig man som surfa vid Wylie Bay förlora båda sina armar i ett hajangrepp utfört av okänd hajart. De flesta hajangrepp i Western Australia är utförda av vithaj. Jag skulle tro att det rör sig om en vithaj. Hajen var mellan 3,5-4 meter lång enligt vittnen. Den 23-åriga surfaren var ute och surfa med sin flickvän.

Angreppet ägde rum vid en stängd strand i Wylie Bay 15 km öst om Esperance och det krävs 4-hjulsdrift för att nå området. Wylie Bay är populärt tillhåll för fiskare och surfare. Stranden var dock stängd på grund av att många hajar observerats i området de senaste veckorna.

Nu ska myndigheterna fånga den ansvariga hajen. Detta trots att arten bakom hajangreppet är okänd.

Genom att studera betten på den 23-åriga surfaren kan man se vilken hajart det rör sig om. Tandfragment lämnas också kvar i såren vilka kan studeras i mikroskop. Hajar med sågkantade tänder uppvisar unika sågkantade mönster över tandkronan vilket kan användas för att bestämma hajart. Om de hitta fragment under operationen kan man sedan sannolikt bestämma hajart.

Stranden är nu stängd tills vidare även efter hajangreppet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln