Skriver masteruppsats

Just nu väntar jag på importtillstånd från Landsbygdsdepartementet så att vithajsproverna kan skickas till Sverige. CITES-tillstånd från Sydafrika har redan kommit för export sedan flera veckor tillbaka. Vi får se om det tar längre tid än i Sydafrika att få ett CITES-tillstånd i Sverige. Det blir intressant att se om Sverige som är ett i-land är snabbare än Sydafrika som är ett u-land.

För närvarande skriver jag på min masteruppsats med den data som jag redan har tillgänglig. Just nu jobbar jag med data på röda muskler som jag fick från vithajsforskaren Enrico Gennari aktiv i Mossel Bay, Sydafrika. Det är mycket spännande att lägga till fler vithajar än de som jag själv dissekerat. Det ser ut att bli ett fint dataset med tydliga resultat.

Så nu blir det sena nätter med att skriva masteruppsats. Jag gillar att skriva och analysera datan så det är inget att klaga på direkt. Det är dock synd att det är så svårt att skicka CITES-arter. Jag har insett att CITES inte bara skyddar arter mot utrotning genom att stoppa handeln men också hindrar internationell forskning. CITES-byråkratin försvårar forskningsarbetet avsevärt. Det vore bra om man kunde förenkla för forskare att skicka CITES-material. Det skulle gynna arterna i fråga om mer forskning kunde göra på dem. I mitt fall tas tid ifrån mig att studera vävnadsproverna som fortfarande är kvar i Sydafrika.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln