Hajangrepp på akvarium i Durban

Känsliga tittare bör inte titta på denna film.


Hajangrepp delas in i oprovocerade hajangrepp och provocerade hajangrepp. I det här fallet där en dykare blir angripen av en sandtigerhaj är angreppet provocerat. Sandtigerhajen hålls fast av dykaren som vill undersökta magen eftersom det rör sig om en höggravid hona. Plötsligt i en hastig rörelse vänder sedan sandtigerhajen sig om och biter dykaren i armen. Sandtigerhajen är en fredlig haj som sällan förknippas med hajangrepp. Den har långa tänder anpassade för att fånga fisk. Angrepp är ett försvar från hajens sida.

Sandtigerhajen blev först harpunerad med ett bedövningsmedel av dykaren. Tanken var att söva ner hajen för att förlösa den. Händelsen utspelar sig på i Durban på uShaka Marine World  2012 men bilderna släpps först nu av en anonym källa. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln