Hajangrepp i Florida

I går var det inte bara ett hajangrepp i Kalifornien utan även i Florida nära Jakcsonville. Jag har noterat att hajbloggen blivit full med saker relaterat till hajangrepp den senaste tiden. Det är dock inte min tanke att hajbloggen ska bli hajattackbloggen. Ändringar kommer ske. 

En fjärde del av världens hajangrepp sker i Florida enligt International Shark Attack File (26%). En 13-årig pojke blev allvarligt biten av en ca 2 meter lång haj till den grad att skelettet exponerades i benet. Vilken art det rör sig om är fortfarande oklart men det är mycket möjligt att det skulle kunna röra sig om en tjurhaj. Tjurhajar kan simma upp i floden och håller sig nära avrinningsområden som floder i tropikerna. Florida är rikt på träskmarker och avrinningsområden vilket gör det till ett attraktivt habitat för tjurhajen. När tjurhajen angriper sker det oftast flera gånger vilket resulterar i stor vävnadsförslut.

I och med att sommaren kommit och fler människor simmar, surfar och brukar havet genom olika aktiviteter kommer vi nu få se fler hajangrepp de kommande månaderna. I Volusia County som ligger söder ut i Florida har 275 rapporterade hajangrepp noterats vilket är högst i hela USA. Området husar bl. a. Daytona Beach som är populärt för extrema spring break-fester och en mängd olika  motorsporttävlingar.  

Pojken överlevde och vårdas nu på sjukhus. Tänk om det gick att avvärja dessa hajangrepp utan att liv och lem äventyrades!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln