Femåring angripen av haj i Texas

Galveston Texas har stora avrinningsområden vilket innebär att näringen ökar i vattnet utanför staden. Detta lockar till sig fiskar och hajar. Bild: NASA.
Galveston Texas har stora avrinningsområden vilket innebär att näringen ökar i vattnet utanför staden. Detta lockar till sig fiskar och hajar. Bild: NASA.

En femåring flicka blev hajangripen av en över 1 meter lång haj i tisdags. Den angripande hajen är av okänd art. Hajangreppet skedde i Texas vid Galveston Pirate Beach. Hon blev biten i vänsterfoten och blev svårt sargad men bröt inga ben. Hajen försvann när fadern kom och drog bort den femåriga dottern från hajen. Ett hundkoppel används som förband för att stoppa blödningen.

Hajen ska ha haft en vit buk enligt fadern men många hajar har detta och det är ingen artkaraktär för exempelvis vithaj. Det är svårt att säga vilken hajart det var som angrep men området ligger nära Mississippifloden vilket innebär att det kan finnas förhöjd risk för tjurhaj. Det finns också en mängd andra hajarter som kan vara ansvariga.

Den femåriga flickan behandlas nu för sina skador på University of Texas Medical Branch. Senaste hajangreppet i Galveston ägde rum i oktober i fjol då en 13-årig pojke blev biten. Galveston toppar antalet hajangrepp i Texas med totalt 18 stycken inklusive ett dödligt.

Tjurhaj är en av de vanligaste hajarterna i Texas. Illustration: David C. Bernvi.
Tjurhaj är en av de vanligaste hajarterna i Texas. Illustration: David C. Bernvi.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln