Hajangrepp i Western Australia

En vithaj angrep en 17-årig flicka som surfa under påsklovet med sin familj i Wylie Bay. Flickan avled av skadorna. Bild: David C. Bernvi.
En vithaj angrep en 17-årig flicka som surfa under påsklovet med sin familj i Wylie Bay. Flickan avled av skadorna. Bild: David C. Bernvi.
Flera vithajangrepp har skett i Western Australia och även detta angrepp misstänks vara utfört av en vithaj. Bild: Terry Goss. Flera vithajangrepp har skett i Western Australia och även detta angrepp misstänks vara utfört av en vithaj. Bild: Terry Goss.

En 17-årig flicka blev angripen under måndagen i Wylie Bay, Western Australia. Området är en del av Esperance där flera andra angrepp utförts av vithaj.

Angreppet skedde strax före 16.00 vid en Kelp Beds medan flickan surfa i området Kelp Beds är ett populärt område för surfare. Modern och två systrar till den angripna flickan bevittnade händelsen. Familjen var på påsklov.

Den 17-åriga flickan lyckades komma till akuten i Esperance. Esperance Marine Rescue som stoppade blödning på stranden. Hennes tillstånd var kritiskt eftersom hon blivit biten i ena benet och benet skall ha amputerats. Flickan fick akut blodbrist och avled på sjukhuset. Om låret sargas under ett hajangrepp eller amputeras förblöder man inom 3 minuter.

Under 2014 angreps en 23-årig man i Wylie Bay och förlorade båda händerna under angreppet. Flera andra angrepp utförda av vithaj har tidigare rapporteras i närheten vilket gör det sannolikt att även detta hajangrepp utförts av en vithaj. Området utgör ett känt habitat för vithajen. Risken för att bli angripen av en vithaj bedöms som mycket liten. Under 2016 rapporterades två dödliga angrepp utförda av vithaj i Western Australia.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln