Varning för ryktesspidning om vithaj i england

Vithaj i grumliga vatten.
Vithaj i grumliga vatten.

I brittisk media cirkulerar det osanna rykten om att vithaj har siktats i södra England vid Hampshire. Enligt en så kallad hajexpert som anordnar fisketurer för att fånga håbrand ska en stor vithaj cirkulera utmed kusten. 

Hajexperten har letat efter vithajen under två år i området. Men aldrig lyckats fånga vithajen även om han varit nära. Vithajen sägs återkomma till Hayling Island år efter år för att jaga sälar. 

Det finns förstås inga bevis för att detta. Det är inte första gången rykten som dessa dyker upp under sommaren i England. På senare tid har även rykten i Danmark, Sverige och Norge dykt upp där så kallade experter uttalar sig i frågan om vithaj i norra Europa.

Det finns inga rapporterade vithajar i Nordeuropa sedan vithajen beskrevs som art 1758 av Carl von Linné. Den s.k. hajexperten lär nog fortsätta leta efter vithajen utan att kunna visa på dess existens. 

Etiketter: vithaj england

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln