top of page
  • Skribentens bildDavid C. Bernvi (MSc)

Är du redo för vithajsafari 2020?

Uppdaterat: 16 jan. 2020


Gruppen som åker iväg den första juli 2020 börjar fyllas på. Vi kommer att åka till Mossel Bay under 2020 på grund av att vithajarna vandrat österut utmed Sydafrikas kust. Vithajarnas förekomst tycks ha ökat i denna del av Sydafrika de senaste tre åren medan vithajarna minskat i False Bay och Gansbaai. Vi kommer att få se ytbrytande vithajar och troligen även predation på sydafrikanska pälssälar i Mossel Bay.


Havsvattnet är något varmare i denna del i Sydafrika och vi kan därför räkna med att vithajarna är mer aktiva. De mest aktiva vithajarna jag sett har varit de som finns i Mossel Bay. Den intensiva aktiviteten hos hajarna innebär oftast mer spänning och fler observationer av individer. Seal Island ligger ett kort avstånd från Mossel Bays hamn. Denna lilla sälö är den närmaste av sitt slag till fastlandet i Sydafrika och huserar 2 500 sydafrikanska pälssälar.


Vi ser framemot att möta er som ska med i Sydafrika och att de varma vattnen Mossel Bay erbjuder oss fyllda med aktiva vithajar.


68 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page