top of page

DAVID C. BERNVI

David C. Bernvi forskar på vithajens ekofysiologi och håller sessioner under resans gång. 

 

David har en masterexamen i marinbiologi från Stockholms universitet och är även författare till bokserien Världens Hajar och monografin Vithajen Carcharodon carcharias och Guide till världens hajar. Boken Guide till världens hajar används som referenslitteratur under expeditionen för den som vill fördjupa sig.

 

David forskar på vithaj i Sydafrika vid KwaZulu-Natal Sharks Board i Durban där dissektioner genomförs på vithaj. En rad andra samarbeten med universitet över hela världen sker löpande. En fullständig publikationslista finns på ResearchGate.

 

Under expeditionen kommer du få en stimulerande kunskapsfylld upplevelse och lära dig mängder av fakta om vithajen och dess roll i det sydafrikanska marina ekosystemet genom exempelvis föredrag som hålls av David C. Bernvi.

Fokus under expeditionen ligger på vithajens biologi. Under expeditionen kommer några tillfällen utgöras av frivilliga föreläsningar om Davids forskning på vithajen som ger dig möjlighet att uppskatta vithajen på en djupare nivå inför planerade utfärder och burdyk.

Du kommer också få se sydafrikanska pingviner, flera arter av delfiner samt bardvalar som sydkapare och knölvalar. Givetvis kommer du uppleva de välkända sydafrikanska pälssälarna som lever i tusental i området där vithajen jagar. Det sydafrikanska havet myllrar av liv. Därför är det en extra fördel att en svensk marinbiolog finns på plats.

David Bernvi dissekterar vithaj

David C. Bernvi undersöker en vithaj på KwaZulu-Natal Sharks Board i Sydafrika.

IMG_4627.JPG

David C. Bernvi, False Bay i Sydafrika.

David Bernvi med vithajkäke

David C. Bernvi med käkarna från en ca 5 meters lång vithaj.

David Bernvi i labb

David C. Bernvi dissekerar en vithaj.

David Bernvi håller föredrag

David C. Bernvi presenterar forskning på vithaj under ett vetenskapligt symposium. Bild: Holländska Hajföreningen.

Kontakt

Om du önskar att få kontakt med David C. Bernvi kan du mejla till info@vithajsafari.se så skickas ditt mejl vidare till honom.

Vetenskapliga artiklar

För att ta del av aktuell publikationslista se ResearchGate-profil eller Google Scholar.

Böcker

Nedan finns ett urval av utgivna eller kommande titlar av David C. Bernvi. Fler böcker hittas här.

arter utan framtid omslag-ebook.jpg
Vithajen i Medelhavet tumbnail.jpg
Guide till världens hajar (2018)
bottom of page