Vithaj

UPPLÄGG

PRIS
26 960 kr*

*Iinkluderar ej flyg. 

Vithajsafarin avgår till Mossel Bay 2022, vithajarnas nya hot-spot i Sydafrika. Under vithajsafarin finns marinbiologen David C Bernvi med som forskar på vithaj. Resan avslutas med traditionell big-fivesafari. Under resans gång får du uppleva mycket av Afrikas natur och vilda djur både på land och till havs och dessutom med medföljande svensk marinbiolog. Avresa för 2022 är preliminär på grund av coronapandemins utveckling. 

great white shark, Carcharodon carcharia
great white shark, Carcharodon carcharia

DAG 1, 25 JULI

Avresa kvällen innan eller på morgonen denna dag. Vid ankomst Kapstaden blir ni mötta av vår representant på plats och längs vägen till vårt hotell får vi en kort sightseeing.
Beroende på ankomsttid kan ni utforska staden på egen hand.
Frukostpension ingår.

DAG 2, 26 JULI

Vi checkar ut och vår chaufför hämtar oss i receptionen. Vi beger oss till Mossel Bay (ca 5 tim). Vi checkar in på vårt hotell vid havet, där ni träffar vår hajforskare David Bernvi. På eftermiddagen har ni föreläsning av David Bernvi.
Frukostpension ingår.

DAG 3, 27 JULI

Efter frukosten går vi till White Shark Africa. (ca 10 min). Genomgång av besättningen. Burdyk med vithaj i Mossel Bay. Den mytomspunna vithajen är en av de mest missförstådda djuren vi har i havet. Vithajsturen varar under ca 3,5-4 tim.


Notera* All utrustning finns på plats. Vithajsdyket är väderberoende. Hajar är vilda djur och att få se vithaj garanteras inte.

DAG 4, 28 JULI

Efter frukosten går vi åter till White Shark Africa. (ca 10 min) Burdyk med vithaj i Mossel Bay.

DAG 5, 29 JULI

Efter frukosten går ni till White Shark Africa. Vi gör vårt sista burdyk med vithaj i Mossel Bay.
Efter dyket återvänder ni till hotellet och fräschar upp innan utcheckning och sedan kör ni till safarilodgen (ca 0,5 tim).


Ni checkar in på Gondwana Game Reserve och bor i Kwena lodge med sin moderna, men traditionella Khoi-San stil. Varje lodge har öppen planlösning med 180 graders utsikt över den härliga naturen.Lunch serveras vid ankomst och sedan tid för lite vila. På eftermiddagen hämtas ni för er första gamedrive i reservatet. Middag serveras på lodgen.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 6, 30 JULI

Tidigt innan solen har hunnit gå upp serveras ni en kopp kaffe och ger er av för dagen första gamedrive. När ni är tillbaks på lodgen serveras en härlig frukost. Ni vilar lite fram till lunchen och har sedan gamedrive på eftermiddagen. Middag på kvällen.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 7, 31 JULI

Tidig morgonsafari innan utcheckning och ni körs åter till Kapstaden för avresa hem (ca 4,5-5 tim).

DAG 8, 1 AUGUSTI

Hemkomst till Sverige.