top of page
Vithaj

UPPLÄGG

PRIS
26 950 kr*

*Iinkluderar ej flyg. 

Vithajsafarin avgår till Mossel Bay, vithajarnas nya hot-spot i Sydafrika. Under vithajsafarin finns marinbiologen David C Bernvi med som forskar på vithaj. Resan avslutas med traditionell big-fivesafari. Under resans gång får du uppleva mycket av Afrikas natur och vilda djur både på land och till havs och dessutom med medföljande svensk marinbiolog. Detaljer för avresa 2024 är ännu inte släppta. 

great white shark, Carcharodon carcharia
great white shark, Carcharodon carcharia

DAG 1

Vi bokar er med flyg så ni ankommer till Kapstaden 26 juli. Vi har särskilda paketpriser vi kan boka in åt er där vi kan boka er och avvakta med biljettutskrift till närmare avresan.

DAG 2

Vid ankomst till Kapstaden möts ni av vår representant på plats och längs vägen till vårt hotell får vi en kort sightseeing. Beroende på ankomsttid kan ni utforska staden på egen hand. Ni bor på Cloud 9 som är ett fint mindre hotell vid foten av Table Mountain nära trendiga Kloof och Long Streets. God standard. Här finns även pool. Boende 1 natt inkl. frukost.

DAG 3

Vi checkar ut och vår chaufför hämtar oss i receptionen. Resa till Mossel Bay (ca 5 tim). Vi checkar in på vårt hotell vid havet, där ni träffar vår hajexpert David Bernvi. På eftermiddagen har ni föreläsning av David om vithaj.

Boende på The Village Point Hotel i Mossel Bay, som är ett bra hotell vid havet. Det är ca 1km till Mossel Bays hamn och stadscenter. Boendet inkluderar frukost.

DAG 4

Efter frukosten går vi till White Shark Africa (ca 10 min). Genomgång av besättningen. Burdyk med Great White Sharks i Mossel Bay. Den mytomspunna vithajen är en av de mest missförstådda och utrotningshotade rovdjuren vi har i havet. Det finns färre än 5 000 individer kvar i världens hav idag, så det här är ett bra tillfälle att få se dem i dess naturliga miljö. Vithajsturen varar under ca 3,5-4 tim.


Notera* All utrustning finns på plats. Vithajsdyket är väderberoende. Hajar är vilda djur och att få se vithaj garanteras inte.

DAG 5

Efter frukosten går vi åter till White Shark Africa. (ca 10 min) Burdyk med Great White Sharks i Mossel Bay.

DAG 6

Efter frukosten går ni till White Shark Africa.Vi gör vårt sista burdyk med Great White Sharks i Mossel Bay.
Efter dyket återvänder ni till hotellet och fräschar upp innan utcheckning och sedan körs ni till safarilodgen (ca 0,5 tim).
Ni checkar in på Gondwana Game Reserve och bor i Kwena lodge med sin moderna, men traditionella Khoi-San stil. Varje lodge har öppenplanlösning med 180 graders utsikt över den härliga naturen. Lunch serveras vid ankomst och sedan tid för lite vila. På eftermiddagen hämtas ni för er första gamedrive i reservatet. Middag serveras på lodgen.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 7

Tidigt innan solen har hunnit gå upp serveras ni en kopp kaffe och ger er av för dagen första gamedrive. När ni är tillbaks på lodgen serveras en härlig frukost. Ni vilar lite fram till lunchen och har sedan gamedrive på eftermiddagen. Middag på kvällen.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 8

Tidig morgonsafari innan utcheckning och ni körs åter till Kapstaden för avresa hem. (ca 4,5-5 tim).

bottom of page